Hingstar vi använt

Fram till hösten 2010 hade vi Geysir fra Sagastadir, som har avkommorna Hulda, Rán, Sáfir, Askja, Piltur, Nattur och Kráka samt även Kappi och Ganti som är inte är födda på Östergård, men vars mamma är Mist från Östergård. Geysir är en fyrgångshingst med 8.02 i ridegenskaper, 7.81 totalt. Sommaren 2010 flyttade han till Alegårdens islandshästar i Dörröd, där han fortsatte att verka som avelshingst i några år.
geysir_tolt geysir0605

Alsvinnur från Stora Öllstorp hade vi i många år och vi har nio avkommor efter honom; Hjartagná, Olli, Stormur, Melasól, Ask, Tildra, Glitnir, Geisli och Bjartur. Jennie red in honom och det var även hon som visade honom 1999, då han redan som 4-åring och fyrgångare blev godkänd med fina 7.83 för gångarter (totalt 7.82) varav 5 för pass. År 2003 kvalade Alsvinnur och Jennie till SM. Våren 2009 såldes Alsvinnur.
alsvinnur0929 jennievinne0409 alsvinnur_trav

Förstaklasshingsten Álmur frá Laekjamóti har varit här och tillsammans med våra ston gett flera fina avkommor - Von, Sigrún, Björk, Atli, Sina och Thengill. Von och Sigrún är bedömda och har fått 7,80 resp 7,93 i exteriör. Även Landi, hel-lillebror till Atli, men inte född på Östergård, är efter Álmur.

Almur frá Laekjamóti Almur frá Laekjamóti Almur frá Laekjamóti

En annan hingst vi har fina avkommor efter är den danske hingsten Kristall fra Sagastadir (tot. 8,15), som varit här på station. Han är pappa till unghästarna Júlía, Alfur, Fifill och Démantur.
Krístall fra Sagastadir Krístall fra Sagastadir

Den danske hingsten Konungur fra Tokkerup har stått på station hos oss under flera säsonger, och flera av våra uppfödningar från 90-talet, bl.a. Lysa, Beyla, Vinda, Ljúflingur, Mist, Skegla, Kongur, Kolur, Gestur, Hafdís, har Konungur som pappa.
Konungur fra Tokkerup Konungur fra Tokkerup Konungur fra Tokkerup Konungur fra Tokkerup