Vi på Östergård

Östergård Islandshästar är ett familjeföretag som drivs av Benedikte och Thorsten Bergman, dottern Jennie med maken Jonas och barnen Jacob och Jesper, och sonen Bosse med sambon Helena och barnen Hannes, Gabriel och Moa. Gården är belägen i Holmeja, som ligger nära Malmö Airport.

 Garden2

På gården finns ett 30-tal islandshästar - varav ett tiotal är våra egna - i alla åldrar samt boskap av rasen highland cattle, hundar, katter och höns. 


Vi har varit med i Svenska Islandshästförbundet sedan 1979, haft islandshästar sedan 1981 och vår första uppfödning, Busla, kom till världen 1987. Sedan dess har många

islandshästar fötts här och vi är nu inne på den femte generationen hästar.Jennie är en erfaren unghästtränare och har ridit in de allra flesta av våra uppfödningar. För att läsa mer om Jennie, gå till Jennies sida.Första islandshästen vi köpte var en "gul" valack vid namn Tvifari, som kom till oss som femåring. Under sina mer än tjugo år hos oss hann Tvi vara med om det mesta, inklusive medverka på bio och teater! Se Tvi på Gamla vännerPå sidan Uppfödningar finns en hel del av de hästar som fötts på Östergård, och på vår förra gård i Bara, ses. Sedan 2008 föder vi inte längre upp islandshästar. Vår sista uppfödning blev Kráka, avkomma till Prinsessa och Geysir fra Sagastadir. Bilder på Kráka och Prinsessas andra avkommor finnns på sidan Avelsston och på sidan Övriga hästar på Östergård.