Vecka 13 – killarna

Flocken på hingstbetet blir allt mindre - Bjartur bor ju numera i Helsingborg hos sin matte Marie och hästkompisarna Rökkvi och Losec, Kappi är stor pojke nu och har flyttat hem igen till familjen Hersner som fött upp honom, där även Mist, Flipi och Thengill, alla tre från Östergård, samt lillebror Landi bor.

Även Nattur  har blivit en stor pojke och har flyttat hem till matte och uppfödare Gunilla, som har de två vackra, hårfagra damerna Sígrun (Natturs mamma) och Júlia, båda två från Östergård.  Fífill och Démantur bor uppe på Östergård hos  "de vuxna hästarna", så kvar på hingstbetet är Alfur, Glitnir, Ganti, Piltur och Aspar.

Trots att flocken numera är ganska liten råder ingen brist på bus.  Mellan måltiderna, som visserligen är ganska många och långa, är det full rulle. Ganti är självutnämnd lekpolis och ser till att det inte blir för mesigt i hagen.

Stormurs semester slut

Dags för Stormur att börja jobba lite för maten, så som mjukstart fick han ta ett par varv i rundcorallen.  Rundcorallen har för övrigt arbetat hårt nere på hingstbetet hela vintern och agerat kravallstaket runt ett litet fruset vattendrag som killarna annars absolut skulle ut och hoppa på.

Démantur flyttar också hemifrån

Flyttdags även för Démantur, som fick flytta upp till gården och möta sina nygamla kompisar från hingstbetet och sin mycket stolta nya matte Nina S! Eftersom Fífill redan bott i sin nya hage i tre veckor och vet hur saker och ting ligger till, fick han agera förkläde till Démantur.

För första gången i sitt vuxna liv träffade Démantur en massa tjejer, som dock inte var särskilt imponerade av honom, i synnerhet inte Vinda, men i stohagen var det däremot en hel del beundrarinnor. Det tog ingen längre stund förrän Démantur var framme och åt ur ena foderhäcken. Vattenkoppen å andra sidan var han lite skeptisk till - en sån hade han inte hemma i skogen, och så när han väl vågade dricka fick han en ordentlig åthutning av Stormur.

Lycka till Nina S med din superflotta häst!

Vecka 11

Killarnas hage är numera invaderad av en svan samt en flock skräniga, och ganska illvilliga, gäss som bänkat sig vid sjön. Detta hindrade dock inte killarna från att ha en livad lördagseftermiddag med bete och bus.

Som vanligt skulle Ganti vara överallt och leka med alla tills de var utmattade. Resten föredrog bete framför bus, även om Glitnir och Piltur också var igång en hel del.

Bjartur å andra sidan jobbar numera flitigt som handhäst; matte Marie rider Rökkvi, som får ha med sin hagkompis Bjartur på släp.