Vecka 47 – semesterdags

Nu får Kappi och Kráka en välförtjänt semester efter allt de lärt sig under hösten. Kappi fick åka ner till det f.d. hingstbetet, som numera snarare är seniorbete. -Mycket spännande med en kompis som inte är minst 20 år äldre än jag själv, tyckte Gandi. Även Bestaskin, Mósart och Brúnn var förtjusta över den nya hagkompisen.

Kraka släpptes, tillsammans med Piltur, i sin gamla hage där bl.a. storasyster Hulda och andra kompisar går. Piltur bytte sedan hage till ridhästhagen, där han återsåg ett par av sina gamla polare från hingstbetet, t.ex. Fífill, Démantur, och Alfur.

Hagbyte

Denna dag har gått i hagbytenas tecken - först fick Ofeig, Fjalladís och Tildra komma upp till sin vanliga hage på gården, och sedan fick Gandi åka ner till hingstbetet.

Lille Gandi fick ett ganska ljummet bemötande av de betydligt äldre farbröderna Mósart, Brúnn och Bestaskin. Efter lite förstrött omkringlunkande i hagen återgick de till att käka.

Stona var riktigt förtjusta över att vara hemma igen,  och var tvungna att inspektera både hagen och de gamla kompisarna innan de kunde ägna sig åt maten.